Home

Hitachi Digital Media Group

Hitachi

Novinarsko središče

HITACHI VSTOPA NA VISOKOKAKOVOSTNI TRG S PRODIRAJOČO NOVO DRUŽINO LCD PROJEKTORJEV

Najsvetlejši Hitachi projektorji doslej ponujajo zanesljivost, kakovost, fleksibilnost in nizek TCO za velika zborovanja

Skupina Hitachi Digital Media Group je danes naznanila lansiranje nove družine LCD projektorjev, ki obenem sporočajo tudi vstop podjetja na profesionalno AV tržišče. Modeli CP-X10000, CP-WX11000 in CP-SX12000 s svojimi nizkimi stroški in fleksibilnostjo velikim krajem za zborovanja, ki potrebujejo visokokakovostne projekcijske rešitve, prvič zagotavljajo Hitachijevo kakovost, inovativnost in zanesljivost. Najsi ga namestite v konferenčne ali razstavne dvorane, velike predavalnice ali odrske kulise, gledalci bodo vedno znova navdušeni nad neverjetno zmogljivostjo in svetlostjo, medtem ko bodo AV profesionalci izkusili enostavnost namestitve in vzdrževanja.

»Visokokakovostni AV trg ima lahko prvič korist Hitachijeve zaveze zniževanja skupnih stroškov s pomočjo inovativne zasnove, kakovostne izdelave in vgrajene zanesljivosti. Kakorkoli in kjerkoli jih uporabljate, so ti zmogljivi in fleksibilni projektorji z nizkimi stroški vzdrževanja idealna rešitev za to zahtevno tržišče," je povedal Alex Kutschke, glavni direktor skupine izdelkov za predstavitve za Hitachi Digital Media Group. »Predstavitev teh treh novih modelov pomeni, da AV profesionalci lahko sedaj izberejo projektor, ki je enostaven za namestitev in zagotavlja izjemne zmogljivost za kakršenkoli velik prostor.«

Vsi trije modeli so zasnovani povsem na novo za doseganje zahtev profesionalnega trga in vsebujejo protiprašni hladilni sistem, ki izniči enega izmed glavnih razlogov za težave z zanesljivostjo. Učinkovitost tega sistema pomeni med drugim tudi to, da bo zračni filter ne glede na okolje zdržal več ko 10.000 ur brez vzdrževanja. Uporaba komponent z dolgo življenjsko dobo, vključno z anorganskim LCD zaslonom in polarizatorskimi filtri še izboljša zanesljivost. Ko je vzdrževanje vendarle potrebno, lahko projektor pošlje opozorila o zahtevah po e-pošti, kar izniči čas, ko projektorja ni mogoče uporabljati in npr. tudi potrebo po ročnem testiranju žarnice. Enostaven dostop to ključnih komponent, kot so žarnica, LCD zaslon in polarizator, pa še olajša vzdrževanje, kadar je to potrebno.

Modeli ponujajo tudi najvišjo možno kakovost slike, z visokokontrastnim sistemom, ki temelji na leči in ponuja razmerje kontrasta 2500:1. Medtem pa visokokakovostni čip za t.i. »scaling«, 12-bitni digitalni gama ter 10-bitni signalni procesor, ki se uporablja tudi na visokokakovostnih napravah za domači kino, zagotavljajo izjemno reprodukcijo barv.

Za enostavno kosanje z vrsto namestitvenih zahtev na profesionalnem trgu, nova družina izdelkov vsebuje izbor dodatnih bajonetnih leč, ki omogočajo širok razpon projekcijskih razdalj in premikov leče. Novi modeli omogočajo prihranek prostora in fleksibilno namestitev v kakršni koli situaciji, saj so zmožni projicirati 200" (508 cm) veliko sliko že z razdalje 2,1 m. Vsi modeli so zmožni projicirati sliko velikosti od 40" (102 cm) do 700" (1,78 m), 100" (254 cm) veliko sliko pa so, glede na lečo, sposobni projicirati z razdalje le 1 m ali kar 20,2 m. Za še boljšo fleksibilnost in oskrbo največjih prostorov obstaja tudi možnost združevanja več projektorjev.

Vsak izmed novih modelov ponuja vrsto možnosti ločljivosti in svetlosti. Najsvetlejši izmed treh, CP-X10000, sveti s 7500 lumni in ponuja ločljivost XGA oz. 1024x768, medtem ko CP-WX11000 ponuja WXGA 1280x800 16:10 širokozaslonsko ločljivost pri 6500 lumnih. Model CP-SX12000 pa tudi dosega neverjetno mejo 7000 lumnov in projicira v ločljivosti SXGA+ oz. 1400x1050.

Vsi modeli seveda vključujejo najnovejšo Hitachijevo priročnost in varnostne lastnosti, pa tudi možnosti priključitev, ki naredijo Hitachijeve projektorje tako popularne. Funkcije »My Screen (Moj zaslon)«, »My Memory (Moj spomin)« in »My Button (Moj gumb)«, pa tudi poimenovanje vhodnih virov, prednastavitve ločljivost ter načini »Blackboard (Črna podlaga)«, »Whiteboard (Bela podlaga)« in »Day time (Dnevna svetloba)« poenostavijo uporabo projektorjev, medtem ko zaklep s PIN kodo, zaklep funkcije »My Screen« s PIN kodo, zaklep tipkovnice, reža za ključavnico Kensington, detektor premikanja, geslo za »My text (Moje besedilo)« ter varnostna LED dioda poskrbijo za prvovrstno varnost. Pokrite so tudi praktično vse možnosti povezovanja, vključno s HDMI, BNC ter RJ-45 omrežnim vhodom. Nenazadnje pa lahko novo, enostavno programsko opremo za upravljanje in nadzor projektorjev sedaj brezplačno prenesete z naslova www.hitachidigitalmedia.com, s čimer uporabnikom in profesionalcem poenostavimo koristnost in dostop do zmogljivih omrežnih funkcij, ki so vgrajene v vse modele.

Dobavljivost
Hitachi CP-X10000 je v Evropi n voljo od decembra 2008. Model CP-WX11000 bo na voljo v februarju 2009, model CP-SX12000 pa v marcu 2009.


Za dodatne informacije kotaktirajte

Lucy Hearn
Marketing Manager
Digital Media Group

Hitachi Europe Limited
Whitebrook Park
Lower Cookham Road
Maidenhead
SL6 8YA

Tel: 0044 (0) 1628 585 084
Fax: 0044 (0)1628 585163
Lucy.Hearn@Hitachi-eu.com


<< NAZAJ

NAROČILO NA NOVINARSKE PREDSTAVITVE

Prijavite se za prejem najnovejših novinarskih predstavitev digitalnih medijev Hitachi naravnost na vaše omizje.