Home

Hitachi Digital Media Group

Hitachi

O Hitachi

Hitachi Ltd.

Hitachi Ltd., s sedežem v Tokiu na Japonskem, je ena od največjih svetovnih globalnih elektronskih družb. Po svetu zaposluje približno 347 000 delavcev. Fiskalno leto 2004 (zaključeno dne 31. marca 2005) se je končalo s prometom v višini 9 027 milijard japonskih Jenov (84,3 milijard USD). Družba ponuja širok asortiman sistemov, izdelkov in storitev, vključno z informacijskimi sistemi, elektronskimi napravami, polprevodniki, energetskimi in industrijskimi sistemi, izdelki široke potrošnje in materiala ter finančnih storitev.

Hitachi Digital Media Group

Digital Media Group, ki je sestavni del firme Hitachi Europe Ltd, odgovarja za prodajo na evropskem trgu in distribucijo digitalnih zaslonov Hitachi, elektronike, projekcijskih naprav in sistema industrijskih sprejemnikov.

Zahvaljujoč petim področjem produktov ima Hitachi Digital Media Group odličen položaj za ponudbo digitalnih rešitev za hišno in industrijsko uporabo. Med ključno serijo izdelkov sodi rešitev za hišne in poslovne aplikacije, ki vsebuje plazma televizorje in zaslone, LCD zaslone za hišne in poslovne aplikacije, kompletno serijo video in podatkovnih projektorjev, DVD kamere in predvajalnike, moderne rešitve na področju skeniranja za filme in vladne institucije in v svojem razredu najboljše produkte za shranjevanje podatkov na PC in prenosnih računalnikih.

Hitachi Europe, Ltd.

Hitachi Europe Ltd., je povsem v lasti družbe Hitachi Ltd., Japan. Sedež družbe je v Maidenheadu, UK, in ima podružnice v 15 državah sveta, zaposluje več kot 470 oseb v Evropi, na Srednjem Vzhodu in v Afriki. Kot »partner za najboljše rešitve« družba Hitachi Europe ponuja svoje storitve in rešitve tako, da spolnijo specifične potrebe svojih strank. Hitachi Europe pokriva devet ključnih komercialnih področij: energetske in industrijske sisteme, informacijske sistema, računalnike visoke zmogljivosti, digitalne medije, izdelke široke potrošnje, klima in hladilne sisteme, nakup in sourcing, ter skupina za tehnologije v podjetjih (raziskava in razvoj) in Hitachi Design Centre.

Na kratko iz zgodovine

Družbo Hitachi je ustanovil Namihei Odaira leta 1910. Njegov prvi izdelek je bil elektromotor z zmogljivostjo 5 konjev. Leta 1924 je začela firma Hitachi izdelovati električne lokomotive, leta 1932 celo hladilnike in dvigala, nato so sledile turbine, elektronski mikroskopi, elektrarne, kabelske napeljave, polprevodniki itd.. Leta 1981 je stekla proizvodnja barvnih CRT zaslonov in super PC, osem let kasneje pa je Hitachi predstavil prvi računalnik koncipiran na supra prevodnikih. Leta 1990 je Hitachi razvil barvni TFT displej z visoko ločljivostjo, pet let kasneje pa Super TFT s širokim zornim kotom. Leta 2000 je družba Hitachi razvila prvo DVD-RAM kamero na svetu. Današnji asortiman zajema več kot 20 000 različnih izdelkov od DVD kamer in elektronike do opreme za jedrske elektrarne.